Zwembaden terug open

02/12/2020

Goed nieuws de zwembaden gaan terug open! Er zijn wel nog verschillende regels van toepassing en niet iedereen zal kunnen trainen in clubverband.

De voornaamste regel is dat de jeugd min 14 terug mag komen trainen vanaf zaterdag 5 december.

Deze training zal doorgaan op het gebruikelijke uur van 17h tot 18h op zaterdag en we zullen 3 banen ter beschikking hebben. Er zal een Klublr worden uitgestuurd, gelieve hier zo snel mogelijk op te reageren zodat we het zwembad kunnen reserveren.

Let wel enkel in de groep tot en met 12 jaar gelden de afstandsregels niet en mag er zoals voor de lockdown getraind worden. De 2 jeugdleden van 13 en 14 jaar (Viktor en Yarne) moeten de afstandsregels wel respecteren, de trainers zullen hier ook op toezien en dit in goede banen leiden.

Nu voor de groep volwassenen, de plus 14 en de jeugdvolwassenen (16-18) gelden de regels als volgt;

sportlessen en -trainingen met maximum vier personen zijn toegestaan als ze georganiseerd zijn door een club of vereniging. Een van die vier personen is altijd een meerderjarige trainer of begeleider. 

Helaas vinden wij het niet zo praktisch om maar voor 4 man een training te organiseren in het zwembad en dan de rest in de kou te laten staat. Daarom is er beslist om te wachten tot de volgende versoepeling.

Wat wel mag is het reserveren van baantjes als gewone zwemmer via de website van het zwembad https://www.bilzen.be/coronamaatregelen-zwembad

Probeer al een account aan te maken zodat je snel kan reserveren als het nodig is.

Niets houd ons tegen om ons in te schrijven met een deel van de club en dan in hetzelfde tijdsslot baantjes te gaan trekken. met de nodige maatregelen in acht te nemen.

Uiteraard mag dit ook op eigen initiatief, maar in de mate van het mogelijke sturen we een berichtje dat we met een deel gaan baantjes zwemmen, dan is het ook de bedoeling dat je snel inschrijft want er kunnen ook andere zwemmers reserveren