Verandering in training!

04/08/2012

Jullie lazen het reeds in het vorige artikel, we gaan dit jaar voor:

  1. Plezierig samenspelen met de hele ploeg!
  2. Kleiner onderscheid tussen A en B!
  3. Trainingen blijven sportief!

De vraag blijft natuurlijk, hoe pakken we dit aan?

Allereerst komt er dit jaar een tactisch plan voor alle spelers, niet enkel voor de leden van het A-team. We gaan iets uitwerken, een demonisch allesomvattend plan waarmee we de hockeybodem gaan veroveren. Voor de A-ploeg komt er dan nog wat meer diepgang en een aantal varianten. Op de training spelen we echter allemaal samen en hetzelfde!

Ten tweede halen we alle chefs uit de kitchen, want er zijn er too many! Opmerkingen, tip, feedback en noem maar op wordt gegeven door de trainers en niet meer door alle spelers door elkaar. Uit vorige jaren leren we enkele zaken. Dat sommige spelers er helemaal geen boodschap aan hebben om constant bijgestuurd te worden. Dat de boodschappen die ze krijgen heel vaak elkaar tegenspreken. Dat dit zorgt voor een onderscheid tussen spelers die kritiek geven en die kritiek krijgen, jammergenoeg komt dit vaak overeen met A en B-ploeg!
Wat we willen is dat alle spelers bezig zijn met hun eigen spel (;-)) en op het samenspelen met de spelers rond zich. Als speler is het jou eigen verantwoordelijkheid om samen te spelen met de rest. Je moet er vanuit gaan dat de rest zijn uiterste best doet om samen te spelen met jou! Verschuif de fout van een pas die niet aankomt dus niet op de ontvanger maar op de zender!

Het volgende punt sluit aan bij het vorige, we willen dat er sportief gespeeld wordt op training! Let op, je kan met volle kracht en sportief tegelijk spelen! Met onsportief gedrag doelen we bijvoorbeeld op het ‘roepen’ op andere spelers tijdens de trainingen, op het ‘schermen’ met een hockeystick (= 1000 keer de hand en arm raken i.p.v. puck), …

Verder zal het beperken van feedback van spelers onderling ook opgevangen worden door meer aandacht voor alle spelers individueel. We willen graag, als trainers, jullie meer begeleiden door het jaar. ploegmomenten waar we jullie bijvoorbeeld gaan leren schieten, zwemmen, draaien, tacklen, schijnbewegen, … Opnieuw uitgewerkt door de trainers, aangeleerd door de trainers zodat iedereen dezelfde boodschap krijgt!

Tot slot, wij willen graag feedback van jullie. We doen ons uiterste best om alles juist, fijn, eerlijk en sportief te houden voor iedereen en de ploeg zo hecht samen houden als we kunnen. Maken we fouten, hebben jullie ideeën of tips dan horen we het graag! Enige voorwaarde is dat jullie dit persoonlijk aan ons doen, niet in groep!

Geschreven door Brani