Scheidsrechterscursus – verslag

Vorige zaterdag 10 februari was Jeanne te gast. Een van de Brusselse speelsters die zich inzet om het scheidsrechterniveau van België naar omhoog te halen.

Zoals jullie weten, moeten we per team dat deelneemt aan een WK of EK een officiële scheidsrechter leveren. Ook bij bv. de Nederlandse competitie maar ook toernooien en nationale competities wordt het scheidsrechteren steeds belangrijker. Het geeft je meer inzicht in het spel en kan je doen wijzen op fouten die je zelf bewust of onbewust maakt. Het probleem bij ons is dat er echter geen cursussen worden gegeven vandaag de dag. Hier komt dus verandering in! Vorige zaterdag werd de eerste uitgebreide les gegeven door haar.

Eerst theoretisch kregen we 4u sessies voorgeschoteld vol interessante beelden en info. Dan ook nog 2u praktisch tijdens de training waarbij elke deelnemer onder de loep werd genomen en bijgestuurd werd rond positionering, zicht en andere zaken.

Heel interessant en wij kijken alvast uit naar deel 2. Iedereen die beide delen heeft gevolgd, krijg een officieel Belgisch bewijs van scheidsrechter!