PARMACUP

15/09/2023

Op vrijdag 1 september namen we (Seppe, Yarne en ik) het vliegtuig naar Milaan. Eenmaal aangekomen in Milaan hebben we een plekje gezocht om pizza te eten. Lowie nam een andere, latere vlucht en kwam ons met de huurauto ophalen.

Na ongeveer anderhalf uur rijden kwamen we rond 01:30 aan bij ons hotel. Na een korte nachtrust leerden we onze teamgenoten kennen tijdens een snel ontbijt. Noël en Joris van Njord (Nederland) en Gabriella uit Italië versterkten team Orca.

We speelden tien wedstrijden waarvan we er negen wonnen en één verloren. Dat betekende dat de laatste, elfde wedstrijd veel bepalend zou worden. Als we die wonnen of gelijkspeelden werden we tweede. Bij verlies werden we vierde… Deze spannende wedstrijd werd in de laatste minuut beslist. Wickham Tunas uit Engeland maakte op het einde de beslissende goal. We moesten ons neerleggen bij een 2-1 verlies. Toch mogen we erg trots zijn op onze vierde plaats want we waren het jongste team en hadden nog niet eerder samengespeeld. Knap dat ons team als enigste gewonnen heeft tegen de Turkse ploeg.


Na een deugddoende douche in het hotel (met twee uur en één minuut hockey-tijd in de benen en de longen) zijn we met ons team samen gaan eten. We sloten de avond af met de prijsuitreiking en het feestje van de Parmacup. Credits aan Lowie voor het behalen van de prijs: first enrolled team.


Zondag konden we op ons gemak ontbijten en bekomen van het toernooi. We zijn de stad Parma gaan ontdekken een daar heb ik genoten van een lekkere gelato die ik van Seppe heb gekregen omdat hij de weddenschap verloren had: ik maakte een goal tijdens de laatste moeilijke wedstrijd. Na de middag vertrokken we terug naar de luchthaven.


Ik heb van mijn eerste buitenlands toernooi ontzettend genoten, veel gelachen en enorm veel bijgeleerd.


Groetjes Liese

Related Images: