Orca’s in buitenlandse competities

21/11/2018

Tijdens de afgelopen weekends werden er wedstrijden gespeeld in de Franse en de Nederlandse competitie. Maar liefst 12 spelers van Bilzen waren vertegenwoordigd verdeeld over 6 teams. Hieronder vinden jullie een overzicht van welke spelers er in welke teams hebben meegespeeld.

  • Orca (tot vorig seizoen Heiduikers): Niels, Andy, Ward, Lenn en Hannes, Britt en Fernando
  • 1e team van Astacus: Davy, Seppe, Kristof en Lowie (katrien was afwezig)
  • 2e team van Astacus: Seppe en Patrick
  • Saintes: Niels (Andy was afwezig)
  • Diderot: Britt en Fernando

op 17 en 18 november trokken Niels, Britt en Fernando naar de Franse competitie. Niels speelde een barragewedstrijd met Saintes tegen Hyères. Deze wedstrijd werd jammer genoeg verloren. Het goede nieuws is wel dat Saintes in divisie 1A is kunnen blijven. Britt en Fernando speelden beide mee met Diderot. Voor Britt was het de eerste keer met een nieuwe ploeg in een nieuwe competitie. Het was voor haar een kans om nieuwe dingen te leren, Nieuwe mensen te ontmoeten en te hockeyen op een andere plaats. Het vrouwenteam van Diderot verloor op de eerste dag 3 wedstrijden en speelde één wedstrijd gelijk. de tweede dag ging het heel wat beter en er werden er 2 wedstrijden verloren en 2 gewonnen waarvan eentje met een golden goal en met maar 3 mensen in het Water. Fernando speelde mee met het mannenteam. dit team moest 8 wedstrijden spelen. Het ging op en af voor dit team, er werd zowel als verloren als gelijkgespeeld. 

In hetzelfde weekend vond er in Zeist (Nederland) de eerste speeldag plaats voor de eersteklasseteams. Kristof en Davy speelden al eerder mee met Astacus in deze competitie. Voor Lowie en Seppe was het de eerste keer. Astacus heeft dit jaar als doel de 1e plaats en dus kon er maar beter gewonnen worden tegen de kampioen van vorig jaar ‘GOV’. Door constant druk te zetten en bijna een hele wedstrijd aan te vallen werd deze wedstrijd gewonnen met 11-0. de volgende wedstrijd was tegen Njord2. Deze wedstrijd werd gewonnen met 13-1.

één week later was er in hetzelfde zwembad in Zeist de 2e speeldag voor de hoofdklasse én de eerste speeldag voor de tweede klasse. In de hoofdklasse speelden Niels, Andy, Britt, Ward, Lenn, Hannes en Fernando met ‘Orca’ tegen Argonauta, Barramoenda 2 en tegen Barramoenda 1. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 6-2. In de tweede wedstrijd kwam Orca achter met 3-2 maar ze wisten het helemaal om te draaien en wonnen uiteindelijk met 4-5! In de laatste wedstrijd tegen de landskampioen werd er verloren met 3-O. In de tweede klasse speelden Patrick en Seppe mee met het 2e team van astacus. Een team dat nog nooit had samengespeeld verloor nipt met 5-3 tegen Argonauta2 (vorig jaar nog in 1e klasse). De tweede wedstrijd werd gewonnen met 6-1 tegen Calypso.