Onze Kristof de ref op het WK

24/07/2018

De 18e speler van Orca Bilzen in Canada is Kristof Froyen, hij is daar als scheidsrechter.

Alvorens het tornooi start moeten alle scheidsrechters een fysieke proef afleggen, dit zou geen enkel probleem mogen zijn voor ons duracell konijn. Zonder choccomelk of cola was Kristof de snelste van ze allemaal!

Verder is Kristof uitstekend bezig als scheidsrechter, hij heeft namelijk al een score gekregen van 2+. Dit houdt in dat hij mogelijks een halve finale mag scheidsen.

Nog enkele ‘insiders’ van Kristof: “Voor mij grootste verrassing van het wk is japan die het veel beter doet als verwacht met scores als 5-0 en 6-0. Voor de rest zijn de twee favorieten bij de elite heren nieuw zeeland en turkije waarbij de ene open en op snelheid & techniek speelt en de andere gesloten en speelt op fysieke met constante druk op aanval. Voor de elite vrouwen heb ik niet veel gezien maar volgens de andere scheidsen speelt colombia uitzonderlijk goed. Bij masters vrouwen speelt frankrijk heel sterk met sterke controle over het spel. Bij de masters heren laat zuid afrika een sterk staaltje van tactiek, fysiek, techniek en samenspel zien waarmee ze hun meeste tegenstanders verpletten.”

Related Images: