November Hockey Maand

29/11/2021

Voor veel leden van onze club is november een zware maand geweest met veel hockey en competities! 3 van de 4 weekends stond er voor velen een competitie op het menu. “4 op een rij voor mij” was het voor Niels Balens, die ook in het rustweekend nog even heeft mee gedaan met de Franse competitie.

In het begin van de maand, nog in de herfstvakantie, was er de eerste speeldag in de Nederlandse competitie in de hoofdklasse. We vonden het allemaal heel spannend, want het was op de debarrage wedstrijden in september na, heel lang geleden dat we tegen andere teams hebben mogen spelen. Ook waren 2 sterke spelers Andy en Jordan door omstandigheden afwezig. Maar Orca heeft alle wedstrijden gewonnen.

Uitslagen eerste speeldag hoofdklasse op 7 november 2021

Het weekend erop stond de Franse competitie op het menu voor Niels Balens en Jordan Freyers. Niels speelde mee met Saintes subaqua uit la ville de Saintes. En Jordan deed mee met Pontoise uit Parijs.

Voor het derde weekend van november stond er nog meer hockey op het programma! Een deel van onze mannen vertrokken vrijdag naar Spanje, waar we waren uitgenodigd om deel te nemen aan de open Spaanse competitie. Een lange competitiedag die tot 22u duurde. Alle wedstrijden werden live uitgezonden via een Youtube kanaal, dus het thuisfront heeft heel de dag kunnen supporteren en de sportieve prestaties kunnen mee volgen. Orca heeft alle wedstrijden gewonnen en maar 2 goals tegen gehad! Vanaf nu mogen we ons “kampioenen van Spanje” noemen. Nog een leuk weetje: Davy heeft (eindelijk!) voor de eerste keer “Lord of the Rings” gezien.

Kampioenen van Spanje

Datzelfde weekend moesten ook onze Orcadames met hun team LiLa naar Zeist gaan voor hun eerste speeldag in de Nederlandse damescompetitie. LiLa is een samengesteld team van speelsters van Astacus (Maastricht), Njord (Veldhoven) en Orca (Bilzen). Ook hier wisten we niet goed wat te verwachten. Het was 2 jaar geleden dat ze nog met elkaar gespeeld hadden, enkele onder ons hebben in deze tussentijd een kindje gekregen, en er waren ook een paar dames die hun vinnen en snorkel nog onder het stof moesten gaan zoeken. Maar competitief zoals ze zijn bij LiLa wouden ze alleen maar gaan voor het beste resultaat. Hoofddoel van de dag was elkaar vinden en de tegenstander een mooi samenspel laten zien. Uitslag: Winst met 17-0 tegen GUC en een gelijkspel van 2-2 tegen Argonauta.

Tot slot! De tweede speeldag van de Hoofdklasse was afgelopen weekend in Zeist. Wederom waren we door omstandigheden niet compleet en moesten we Davy, Kristof en Sven, de zwemmers van het team, thuis laten. Hierdoor moest Andy sinds lang nog eens forward spelen. We hebben ondervonden dat de rest van ons team ook goed kan zwemmen als het moet.

Uitslagen tweede speeldag hoofdklasse op 28 november 2021

We hopen dat we onze sportieve prestaties zo verder kunnen neerzetten, maar er is uiteraard veel begrip dat de competities door de huidige omstandigheden toch niet zouden kunnen door gaan. Toch kijken we uit naar december waar onze dames met LilLa hun tweede speeldag zullen hebben.

GOOOOO ORCA !

Related Images: