Nederlandse competitie

03/12/2018

Gisteren, zondag 2 december, hadden zowel de eerste als de tweede klasse in de Nederlandse competitie hun 2e speeldag. Ook waren hier weer heel wat Orcanen aanwezig:

  • Team 1 van Astacus in de eerste klasse: Davy, Kristof, Lowie en Katrien
  • Team 2 van Astacus in de tweede klasse: Patrick en Lowie 

‘s Morgens rond een uur of 10 vertrokken we, nadat Davy langs de bakker was gepasseerd, richting Zeist.Onze eerste wedstrijd was met Astacus 1 tegen Galathea. Dit team staat samen met Dordrecht 1 en ons na de eerste speeldag aan de leiderspositie, het was dus belangrijk dat we deze wedstrijd gingen winnen om bovenaan in het klassement te blijven staan. Davy heeft 2 minuten op de strafbank moeten zitten voor een head shot, hij dacht dat de tegenstander een stick fout had gemaakt. Des ondanks dat we even met 5 hebben moeten verder spelen hebben we deze cruciale wedstrijd gewonnen met 8-2.  

Hierna was het de beurt voor de tweede klasse waar Patrick en Lowie aan de bak kwamen. Het was een spannende wedstrijd tegen Pontos waar de goals om beurt aan beide kanten werden gemaakt. Gelukkig herpakte Astacus zich in de tweede helft en stond er een 7-4 winst op het scorebord. De tweede wedstrijd was tegen het Tilburgse RBT ’98. Wederom winst met 16-0. Ondertussen was Lowie goed warm gezwommen en kon hij meteen meedoen met de allerlaatste wedstrijd van de dag tegen Baracuda. Dit is een team dat heel fysiek speelt en ook enkele snelle spelers heeft. De eindstand is een 5-3 winst voor Astacus. Beide teams hebben dus de al de gespeelde wedstrijden gewonnen en konden moe maar voldaan terug keren naar huis.