Na round robin

27/07/2018

Het wk zit erop voor onze orkanen.

De Belgische vrouwen hebben na een thriller van een wedstrijd met 5-4 verloren tegen Argentinië. Ze stonden 4-3 achter en in de laatste seconde kon één van de Belgische dames nog scoren. 4-4 dus er werd nog eens 2 keer 5 minuten gespeeld. In de laatste minuut kon één van de Argentijnse doorheen de Belgische verdediging zwemmen en het werd 5-4. De dames eindigen 13e.

De Belgische mannen moesten hun laatste wedstrijd spelen tegen clubgenoot Niels van Kruchten. Ook deze wedstrijd was een thriller van formaat. Onze Lorenzo scoorden al in de éérste minuut! Wat later maakte Alexis nog een goal. Maar de Nederlanders scoorde erna ook nog 2 keer dus 2-2. Heel even leek het ernaar dat de teams ook verlengingen zouden moeten gaan spelen. Maar door een knappe actie van Andy leidde toch een assist naar Hannes, die door zijn snelheid kon scoren! 3-2! De Nederlanders gaven niet op, na de volgende startpuck zaten ze tot het einde in de buurt van de Belgische goal, maar konden niet scoren. Niels van Kruchten en zijn team eindigd 12e en de Belgische heren 11e.

Britt kwam meteen na deze spannende wedstrijd in actie met Nederland. Ze speelden tegen Spanje voor plaats 9 en 10. Ze hebben gewonnen met 4-6 dus einigden 9e op dit WK.

Fernando, speelt voor Spanje, heeft zijn laatste wedstrijd moeten spelen tegen Australië voor de 5e en 6e plaats. Ook deze wedstrijd was spannend tot het einde. De Spanjaarden verliezen nipt met 3-2 van Australië en eindigen 6e op deze werelkampioenschappen.

Kristof zal de éénige orcaan zijn die nog in actie komt dit WK.