Mosseltoernooi

06/10/2019

Het eerste weekend van oktober staat al jaar en dag aangeduid in onze agenda als het weekend van het mosseltornooi. Zie hier de hoofdpunten, onderaan kan je het uitgebreide verslag lezen.

Hoofdpunten

Astacus – Orca 0-5
Barramoenda 1 – Orca 4-1
Tortilla de patatas – Orca 1-1
Sedan – Orca 1-2
Dordrecht 1 – Orca 1-2
BUWH + Friends – Orca 3-1
Le Chesnay – Orca 0-1
Les Alchimistes – Orca 1-1

  • Lenn slaapt met zijn ogen open.
  • de gebroeders Balens hebben elk 2 minuutjes in de sinbin mogen zitten. 
  • Hannes verliest zijn snorkel maar blijft doorzwemmen.
  • Niels heeft kieuwen ?
  • Lenn is blij dat Katrien boswachterd
  • Gelukkig is ons hockey beter dan het poseren voor de teamfoto
  • Orca spelers in veel teams als je het zo bekijkt
  • Orca eindigd 6e van de 20 deelnemende teams

Het verslag

’s Morgensvroeg, net voor vertrek, kregen we helaas al het slechte nieuws dat Magali ziek was en niet mee kon komen. Bij aankomst in Dordrecht zagen we dat we ingedeeld waren in de b poule samen met Astacus, Barramoenda 1, Torilla de patatas en Sedan.

Eerste wedstrijd was tegen onze goede vrienden Astacus Maastricht, waar ook onze Lowie en Kristof bij meespeelden. We wonnen deze wedstrijd met 5-0. Hierna namen we het op tegen Barramoenda 1, waar ons (ex-lid) Niels van Kruchten in meespeelt. Dit was een zware, snelle wedstrijd die Barramoenda verdiend gewonnen had met 4-1. Dan volgde het Spaande Tortilla de patatas waar (ex-lid) Vicky in meespeelt, deze eindigde met een gelijkstand 1-1. Ward mocht hier 2 minuutjes op de kant. Als laatste wedstrijd van de voormiddag tegen het Franse Sedan, evens een spannende wedstrijd waar we wonnen met 2-1. Zo eindigde we als 2e in onze poule. Daarop volgde een coss-over wedstrijd tegen Dordrecht 1, die 3e eindigde in hun poule. De winnaar stroomt door naar de top poule, de verliezer naar de subtop. Dit was een zeer spannende wedstrijd, waar het 1-1 stond na het eindsignaal. Dit wil zeggen: GOLDEN GOAL! (= 4 tegen 4, wie het eerste scoort, wint). Hannes nam een super snelle start, zo snel dat hij zijn snorkel verloor. Maar we hadden de puck. Niels heb ik nog nooit ZO lang onder weten te blijven. Ik denk dat de overige spelers in het wisselvak, net als mij hun adem ook in hebben gehouden van de spanning. Hannes, Lenn Ward en Niels hebben gestreden, gevochten en uiteindelijk gescoord! We zaten in de top poule!

Het volgende team dat ons pad kruiste waren BUWH+Friends, waar Andy en Fer in meespelen. Het had lang 1-1 gestaan, maar uiteindelijk waren ze het betere team en wonnen verdiend met 3-1. Hierna kwamen we uit tegen het Franse Le Chesnay waar Niels 2 min op de kant mocht, omdat hij lachte met de fout die de tegenpartij maakte. Maar door een goede samenwerking, hebben we kunnen scoren en stond er 0-1 op het scorebord. Dit wil zeggen dat we onze laatste wedstrijd mochten spelen tegen het Franse Les Alchilistes uit Lille. Dit was ook een spannende wedstrijd waar het 0-0 stond tot enkele seconden voor het eindsignaal. Hier hadden de Franse het betere samenwerk waardoor ze de goal hebben kunnen maken. We zijn dus 6e geëindigd.

Related Images: