Kampioen!

19/06/2022

De buit is binnen! Lila Kampioen! Onze “LImburg LAdies” mogen zich een heel jaar lang kampioen noemen van Nederland! Gestart in 2015 om de drang naar competitie en plezier te voeden. Of was het plezier en dan competitie? Een mooie samenwerking tussen Astacus, Orca en later ook Njord.

Ondertussen zijn we 6 competities verder waarvan we 3x zijn gestrand op een 2e plek. Dit is dan toch het jaar dat het lukt. Door de jaren heen hebben ze een mooie ploeg opgebouwd en een team gevormd dat bestand was tegen de coronagolven en hun gevolgen. Ze hebben samen en apart al heel veel meegemaakt maar dat maakt dat de lila’s een team zijn boven EN onderwater. Al dat lachen, drinken, huilen, dansen, trainen (ja, echt!), lopen, feesten, verliezen en winnen SAMEN maakt hen kampioenen:

Britt van Kruchten (VC)
Ellen Hondong (C)
Ellen Palmers
Iliana Bazelmans
Ine Schops
Katrien Verbakel
Kim Zwemsloot
Lieke Claassen
Lotte Palmers
Magali Vaes
Mieke van het Kerkhof
Veerle Stijnen

Met nog een extra vermelding voor Dana Cox die jaren en jaren heeft meegedaan met de Lila’s. Jij hebt deze overwinning mee mogelijk gemaakt.

Daarnaast was deze overwinning niet gelukt zonder coach Niels. Een belangrijke schakel die de dames nét dat tandje harder doet zwemmen op de juiste momenten en bovenwater een luisterend oor biedt voor wie daar behoefte aan heeft. Hij heeft door de jaren heen met zijn inzicht, energie en passie voor de sport de dames samen naar een hoger niveau weten te tillen.

Dit smaakt sowieso naar meer; lachen, drinken, dansen, feesten en winnen! (En hopelijk ook trainen :-))
#wieislelijkenheeftplezier?!

Nog een laatste dankje aan alle spelers waar we tegen mochten en de organisatie van de Nederlandse competitie. Bedankt om er iets moois van te maken!

Related Images: