Jeugdcompetitie Zeist speeldag 4 Orca B

19/03/2014

Naar gewoonte was Orca Bilzen wederom ruim op tijd dankzij een prima planning en strak tijdschema. Het b-team heeft deze speeldag 3 wedstrijden gewonnen, en 2 verloren, wat niet wil zeggen dat ze altijd even hard hun best gedaan hebben.
Het eigenlijke verslag van deze speeldag zal ik directum ac simplex houden, omdat ik van mening ben dat een algemene bespreking na de laatste speeldag van het seizoen meer van toepassing is.
Zoals reeds gezegd heeft het b-team goed gespeeld, ondanks het feit dat ze het nogal eens lieten slabakken. Vooral bij de eerste wedstrijd van de dag had ik het gevoel dat iedereen nog moe was of, ondanks goede raad, niet voldoende had opgewarmd. Desalniettemin ben ik trots op de prestaties en vorderingen van mijn team, wat ook van toepassing is op Robin en Marloes, die in de competitie met Orca B hebben meegespeeld en zichtbaar vooruitgang hebben gemaakt dit jaar.
Daarnaast wil ik even vermelden dat de prijsuitreiking waarschijnlijk zal doorgaan op het pannenkoekentoernooi te Dordrecht op 12 april.
Deze “Zeist-zondag” bood onze jeugdspelers naast een hele dag hockey spelen,
de mogelijkheid om publiciteit te verspreiden voor ons opkomende Pokémontoernooi, een mogelijkheid die we natuurlijk niet hebben laten liggen.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over het afgelopen seizoen in de Nederlandse jeugdcompetitie, de spelers hebben immers stuk voor stuk, jammer genoeg niet elk moment, hun uiterste best gedaan, waarvoor dank. Dat terzijde gelaten heb ik gedurende het jaar opvallend veel vooruitgang opgemerkt in mijn team en het doet me erg veel plezier te horen dat ik daar medeverantwoordelijk voor ben. Ik heb mij op elke speeldag enorm geamuseerd, gigantisch veel gelachen en zowel competitief als recreatief owh gespeeld, waardoor ik al reikhalzend uitkijk naar het volgende seizoen, hopend dat ik als captain mijn team dit keer een medaille kan bezorgden.

Verder heb ik nog enkele dankwoorden en opmerkingen die ik de wereld wil insturen, te beginnen met de chauffeursvergoeding.
Sommigen weten het, anderen niet, maar onze fantastische website biedt de chauffeurs de mogelijkheid om hun afgelegde kilometers in te geven, waarvoor ze, indien gewenst, een vergoeding kunnen krijgen. Ook als u geen vergoeding wenst te verkrijgen verzoeken wij u uw kilometers in te geven zodat de trainers en organisatoren een overzicht hebben van welke ouder of speler waar en wanneer precies naartoe is gereden met een auto vol owh’ers.
Deze LINK biedt u deze mogelijkheid vriendelijk aan.

Ten slotte zijn er twee groepen mensen die naar mijn mening, om het zacht uit te drukken, een bedankje verdienen. Allereerst zijn wij als team de ouders die geholpen, gereden of gesupporterd hebben, enorm dankbaar, zowel in verband met de jeugdcompetitie als in verband met andere activiteiten van de club, zoals de nabije spaghettiavond (26 april als ik me niet vergis).
Ten tweede, en tevens om af te sluiten, wil ik als captain, evenals namens beide jeugdteams van Orca, de trainers Ellen Palmers, Kristof Froyen, Ward Balens en Roland Vandoren proficiat wensen en bedanken voor de prima coaching en organisatie.
Ik hoop dat ik jullie werk, als ik dit in de verre toekomst ooit mag overnemen, tot een resultaat van dezelfde klasse kan brengen.

Geschreven door Sander L.