Euroclubs 2024

21/05/2024

Tijdens het weekend van 4 en 5 mei was Orca aanwezig op Eurcolubs, de Champions League van onderwaterhockey. De beste clubs van Europa strijden hier om de felbegeerde eerste plek. Dit jaar vond het toernooi plaats in het zonnige Riccione, Italië, wat betekende dat het weekend niet alleen vol hockey, maar ook vol strand, gelato en pizza zat. Beter kan het bijna niet!

Orca werd vertegenwoordigd door Niels, Andy, Ward, Hannes, Seppe, Lowie, Kristof, Davy, Britt en Siem. Het doel van het toernooi? Veel bijleren, plezier hebben en misschien ook wat punten scoren (die laatste twee gaan meestal hand in hand).

De 21 teams waren verdeeld in drie groepen. Orca zat in een behoorlijk zware groep, dus we moesten hard aan de bak. Uiteindelijk bleek onze inspanning nét niet genoeg om bij de Top te eindigen. Dit was achteraf gezien niet zo verrassend, aangezien we op de eerste dag al tegen de latere finalisten (Madrid en Fontenay) moesten spelen.

Na een dag ploeteren was het tijd om te ontspannen. Eerst nog wat Tetris spelen met de auto’s bij het hotel, gevolgd door 1 (of 2? of 3?) pizza’s en 1 (of 2? of 3?) gelato’s. Met (te) goed gevulde buikjes, was het tijd voor een goede nachtrust. Om 8:15 uur stond namelijk de eerste wedstrijd van dag twee alweer op het programma.

Op de tweede dag speelde Orca in de Subtop. Ook hier hadden we stevige wedstrijden. Hier bewezen we dat Orca zeker thuishoort op dit toernooi. Uiteindelijk werden we tweede in de Subtop, wat ons een mooie 9e plek overall opleverde.

Maar het allerbelangrijkste is dat we ons doel hebben bereikt: we hebben veel geleerd en ontzettend veel plezier gehad! Dit werd dan ook goed gevierd op het feestje achteraf, met deze nog speciaal voor Kristof:

Ellen & Magali speelden trouwens mee met de Red Mermaids, die een fantastische 6e plek behaald hebben bij de Dames. Super goed gedaan!

Verslag geschreven door Britt Van Kruchten.

Related Images: