Erwin Post Toernooi

20/01/2019

Dit jaar vond het Erwin Post Toernooi al voor de 10e keer plaats. Dit toernooi werd opgericht ter nagedachtenis van een man die veel heeft betekend voor de club uit Rijswijk. Het is een toernooi met een hoog niveau daar er alleen teams uit de hoofdklasse en 1e klasse aanwezig zijn. Ieder team moest 7 wedstrijden spelen van telkens 10 minuten en er werd met 5 tegen 5 gespeeld. Het beloofde dus een leuk maar vermoeiend toernooi te worden.

Ons team bestond uit Sanne, Niels, Andy, Ward, Lowie en Davy. Tijdens de eerste 2 wedstrijden werd er gekozen om maar met 1 aanvaller te spelen. In de eerste wedstrijd tegen Barramoenda 3 liep alles vlot en werd er gewonnen. Onze tweede wedstrijd tegen GOV ging minder vlot en werd jammer genoeg verloren. Hierna werd er beslist om een andere tactiek toe te passen en met 2 aanvallers te spelen. Deze omschakeling loonde want we wisten de volgende 3 wedstrijden (tegen Baracuda, Barramoenda 1 en Barramoenda 2) te winnen. Hierna moesten we tegen Dordrecht, de ploeg die vorig jaar het toernooi wist te winnen. Dit was een leuke wedstrijd met kansen van beide teams, Dordrecht won uiteindelijk met 4-1. Onze laatste wedstrijd was er een voor de 3e plaats tegen H.R.B. Wij waren klaar voor deze wedstrijd maar H.R.B. duidelijk ook. Ze begonnen beter dan ons aan deze wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 5-3.

Samengevat kunnen we wel zeggen dat dit een geslaagd en goed georganiseerd toernooi was met enkele mooie overwinningen. Dit is een toernooi waar we volgend jaar zeker en vast opnieuw bij willen zijn.