Bud Pig CUP

27/04/2023

Afgelopen weekend zijn enkele Orca’s op toernooi geweest in Tsjechië, een verslag door Kristof:


We vertrokken vrijdag al vroeg om zo nog een deel van de dag in Praag door te brengen. Met Seppe als onze gids hebben we hier redelijk wat stappen gezet, voornamelijk in de hoogte ( waar sommigen het iets moeilijker mee hadden dan anderen ). Desondanks een uitzonderlijk aangename dag waarbij we veel gezien hadden. Tegen de avond we dan naar Budejovice waar het tornooi de volgende dag door ging.

Ons team genaamd “Smile and Wave” bestond uit 4 spelers van onze eigen club: Seppe, Hannes,
Lowie & Kristof. We werden versterkt door Allejandro van Brussel, Clancy van Ierland, Nick & Noël van Nederland, en Nicole & Harriet van Engeland. De meesten van ons hadden nog niet samengespeeld dus het was spannend om te zien hoe dit zou gaan. Voor onze teamnaam eer aan te doen begonnen we elke wedstrijd met aan de kant te staan en gezamenlijk een “Smile en een Wave” voor onze tegenstanders te doen. Een traditie die we het hele tornooi hebben volgehouden en wat bijdroeg aan een positieve sfeer in het team en het tornooi.

Bij onze eerste wedstrijd zat het direct goed want die konden we overtuigend winnen. We moesten echter in de top 2 van onze poule eindigen om naar de Top-Poule te mogen gaan. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Er zaten in de groep nog twee sterke teams, Argonauta & de Irish Wolfhounds, die laatste was versterkt met enkele Aussies en Kiwi’s. We verloren uiteindelijk met 0-2 van Argonauta en speelden gelijk tegen de Irish Wolfhounds met 0-0, de rest van onze wedstrijden wonnen we. We deelden nu een tweede plaats met de Irish Wolfhounds, en slechts één van ons mocht doorgaan. Aangezien wij een nipt beter doelpuntensaldo hadden mochten wij met Argonauta vervoegen in de top-poule. Dit was maar op het nippertje goed gekomen.

In de top poule maakt we snel werk van onze tegenstanders die we één voor één versloegen. Enkel Budapest leek een sterke tegenstander te zijn, ondanks dat we alles op alles zette speelden we onze tweede gelijkstand van de dag tegen hen. Opnieuw 0-0. Doordat Budapest geen overwinning tegen
Argonauta kon behalen waren de finalisten bekend: Argonauta en wij. Tijd voor onze revanche van in de groepsfase.


Nicole en Harriet die het hele tornooi met ons hadden meegespeeld konden ons in de finale niet
helpen aangezien zij gelijktijdig de finale van de vrouwencompetitie in het andere veld moesten
spelen. (Zij hebben deze gewonnen, proficiat aan hen en de rest van hun team).


Tegen Argonauta werd het een zware wedstrijd waarbij we alles gegeven hadden wat er nog in ons zat. Het was echter niet genoeg want Argonauta versloeg ons met 0-3. Des al niet te min waren wij zeer tevreden. Nog leuk om op te merken is dat Argonauta überhaubt het enige team is dat een goal tegen ons heeft kunnen scoren.

Later had de organisatie nog een prijsuitreiking en een feestje met eten en drinken voorzien. Wat een aangename afsluiter was.

Zondag moesten we weer vroeg de veren uit om terug naar huis te gaan, maar ze zullen het team “Smile and Wave” niet snel vergeten in Tsjechië.

Related Images: