Bitterballentoernooi in Njord

01/09/2018

Op 1 september ging een deel van onze jeugdploeg richting Veldhoven. Dit deden ze om aan het jeugdtoernooi van Njord mee te doen, beter bekend als het bitterballentoernooi. Hierbij werden we vergezeld door een paar buitenlandse vrienden van Astacus (Maastricht) om zo een leuke groep van jeugdspelers te vormen.

In dit toernooi deden er 6 teams mee waarvan er 3 van de lokale club waren en 3 andere waaronder ons team, dit is niet enorm veel maar het is dan ook de eerste editie van het toernooi.

Onze eerste wedstrijd was al direct tegen een team wat al bekend was voor ons, dit was namelijk Njord 1, deze wedstrijd ging gelijk op maar door het chaotische spel van ons (vooral omdat niet iedereen op elkaar ingespeeld was) braken ze toch door, hierna lieten we ons een 2e keer vangen. Daarna ging het terug beter aan onze kant we zijn veel tot aan hun goal geraakt en dit resulteerde uiteindelijk tot een goal, een klein beetje overmoedig kregen we later ook een derde doelpunt tegen dit maakt de eindstand:  ORCA/ASTACUS 1 – 3 Njord 1

De 2e wedstrijd was tegen een damesteam van njord (Njord M). Dit team was van een heel ander niveau dan de voorgaande wedstrijd en we zijn hier op een iets te agressieve manier aan begonnen want al snel bleek dat dit team nogal onervaren spelers waren, dit gaf ons ook het besluit om na een paar goals het iets interessanter te maken voor hun door ze op zijn minst de kans te geven om een paar dingen te proberen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat we complimenten kregen van de scheidsrechters vanwege ons positief gedrag naar een jong team. eindscore: ORCA/ASTACUS 10 – 0 Njord M

Dan op naar wedstrijd 3 waar we lichtjes verrast werden door Argonauta (Breda) dit was een evenwichtigere wedstrijd dan de de vorige maar al vlug kwam de eerste goal tegen binnen, dit keer lieten we ons hoofd niet hangen en maakte we vlug zelf een goal. Maar argonauta liet zich niet kennen en we zijn dan ook geëindigd met een stand van 3-5 voor argonauta.

Wedstrijd 4 en 5 tegen Njord J (heren van njord) en watervrienden. Deze wedstrijden waren van hetzelfde niveau als tegen Njord M. Natuurlijk gaven we ons niet gewonnen in deze wedstrijden, maar we wouden ze een leerrijke ervaring meegeven door ze wat kansen te geven gedurende de wedstrijd. De eindstanden in deze wedstrijden waren: 7 – 2 tegen Njord J en 9 – 0 tegen Watervrienden

Na deze wedstrijden hebben we met z’n allen genoten van een heerlijke portie bitterballen met ook wat frieten en frikandellen.

Uiteindelijk zijn we op de 3e plaats geëindigd en hebben we een mooie prijs gewonnen om toe te voegen aan de prijzenkast.

Over het algemeen was het leuk toernooi met een goede sfeer, zowel binnen ons team als met de andere teams. Dit allemaal zorgt naar mijn mening voor een geslaagde eerste editie van het Njord Bitterballentoernooi.

Lowie