Barcelona

24/07/2022

Wie “eerste weekend van ze schoolvakantie” zegt tegen een Orca, zegt Barcelona! Het was al een jaarlijkse traditie om deel te nemen aan dit leuke toernooi van onze Catalaanse vrienden, tot het wel gekende liedje daar een stokje voor stak. Maar dit jaar mochten we weer!

Vrijdagochtend vertrokken we met zijn allen, heel vroeg naar het vliegveld. Voor de kindjes was het spannend zo een eerste keer vliegen.

Eens onder de Spaanse zon, hebben we de tijd wat laten voorbij gaan door te genieten van de zon, de zee, het strand en lekker eten. Mia en Matz hadden een grote verzameling schelpen tot stand gebracht terwijl de grote kindjes genoten van de golven en het zwemmen voor het eerst aan de gele boei. Tegen de avond konden we vertrekken naar ons verblijf voor dit weekend. ’s Avonds maakte Ward zijn beroemde spaghetti en iedereen was gelukkig.

Zaterdag was het vroeg opstaan, en heel de dag hockeyen. In de voormiddag zaten we in een poule met 4 andere teams waar we korte wedstrijdjes van 7 minuten tegen moesten spelen. We mochten de voormiddag afsluiten als groepswinnaar van onze poule, in de namiddag volgde er een nieuwe poule met alle 1e en 2e ploegen van de poules van de voormiddag. Hier werden wedstrijdjes van 10 minuten gespeeld. 1 wedstrijd speelde we gelijk, de rest was was in het voordeel van Orca. Dit wou zeggen dat we de finale tegen ISB Barcelona mochten spelen. De finale duurde 2 x 12 minuten. Tijdens de rust was de score nog steeds 0-0. Echter onze Catalaanse vrienden konden in de laatste minuten een goal maken, en we hadden te weinig tijd voor een rebound. ISB was de betere ploeg en had terecht het toernooi gewonnen!

’s Avonds hadden Ine en Magali het eten al klaar staan, en daar was iedereen heel blij mee want zo een dag hockeyen, is vermoeiender dan het lijkt.

De volgende dag brachten Vicky en Lorenzo gebraden kip mee, bleek dat Davy de enigste bekwame is van ons allemaal om een kip netjes en eerlijk te verdelen over een hele groep. Verder hebben we nog met zijn allen genoten van de Spaanse zon en natuurlijk nog veel meer van het water. Barcelona, tot volgend jaar, want deze traditie zetten we met plezier jaarlijks voort!

Related Images: