Barcelona tournament

30/06/2019

20 jaar lang al wordt er een onderwaterhockeytoernooi georganiseerd in Barcelona! Voor deze 20e editie werden er 2 ploegen van Orca ingeschreven. Ook Roger en Kevin, beide uit Nederland, speelden met orca mee.

Met dank aan Vicky en Lorenzo, die eveneens met ons meespeelden, konden we verblijven in een prachtig huis mét zwembad gelegen in de bergen. Bij aankomst in het huis werd er al meteen gebruik gemaakt van dat zwembad. Wat wil je ook met temperaturen die niet ver onder de 30 graden kwamen.

Zaterdag was het dan tijd voor het toernooi. Alle aanwezige teams werden onderverdeeld in 2 poules. Beide orcateams zaten in een andere poule en wisten zich te plaatsen voor de top-poule en dus al meteen voor een top 7 plaats op dit toernooi.

In de namiddag moest ieder team nog 6 wedstrijden afwerken van telkens 15 minuten. Omdat het ene team maar met 6 spelers was en het andere met 7 werd er iedere wedstrijd wat gewisseld tussen de twee teams onderling. De wedstrijden waren leuk en vaak spannend tot op het einde. Heel wat wedstrijden werden of nipt gewonnen of nipt verloren, het opvallendste was dat de meeste wedstrijden op een gelijkspel eindigde. Dit laat zien dat de teams vaak aan elkaar gewaagd waren wat het toernooi nog leuker maakte.

Uiteindelijk behaalden we een 3e en een 5e plaats op dit toernooi waar we zeker tevreden mee mogen zijn.