Argonauta Toernooi 2009

20/09/2009

Vrijdag 19 september was een speciale dag voor Orca Bilzen. Voor het eerst werden de meisjes gescheiden van de mannen. Voor het toernooi in Breda werden Tine, Ellen en Magali uitgenodigd om te spelen bij het Belgisch nationaal vrouwenteam dat sinds dit jaar vorm begint te krijgen. Ook Bram, Niels en Andy werden gevraagd om een deel te zijn van het nationale mannenteam. En zo begon om 8u ’s morgens dit kleine avontuur. Na een korte tactische bespreking voor beide nieuwe samengestelde ploegen, begonnen de eerste wedstrijden. Het vrouwenteam bestond uit 4 speelsters van Brussel, 1 speelster van Spanje, 1 van Nederland, de 3 dames van Orca en de Engelse coach Louise. Het was een hele eer om met Louise samen te spelen, want zij is afgelopen zomer met haar team wereldkampioen geworden.
Na een zevental wedstrijden tegen ploegen uit Nederland en Engeland zijn we uiteindelijk geëindigd op een welverdiende 4de plaats. Bij de mannen ging het iets moeilijker.
Zij moesten spelen tegen zeer goede ploegen uit Frankrijk, Nederland en Engeland en hadden, net zoals de dames, het nadeel van de nieuwe samengestelde ploeg. Na een aantal prachtige en harde wedstrijden, zijn ze geëindigd op de laatste plaats. Maar geen nood, na het aankomende stageweekend, meerdere trainingen, toernooien en inspanningen, zullen ze in de toekomst nog verschieten van zowel het mannelijk als vrouwelijke Belgische team. Een dikke proficiat aan beide teams.

Geschreven door Magali Vaes