3e speeldag eerste en tweede klasse Nederlandse competitie

15/01/2019

Afgelopen zondag zijn we weer met 5 Orcanen gaan hockeyen in Zeist voor de Nederlandse competitie. Patrick was er niet bij, hij was voor een zakenreis naar China. Omdat er deze keer een groot tijdsverschil was tussen de wedstrijden van eerste en de tweede klasse zijn Seppe en Lowie eerder vertrokken richting Zeist. Des ondanks het mooie tijdsschema dat Lieke voor heel de ploeg had opgemaakt met de verschillende vertrektijden en -plaatsen en autoverdeling, kreeg de auto met Seppe, Lowie, Gerard, Arnic en Dana het toch voor elkaar om te laat aan te komen in Zeist. Hun team stond achter met 3-0. Gelukkig zorgde de versterking voor een 3-7 overwinning tegen TRB-RES.

De volgende wedstrijd in de tweede klasse was tegen het Limburgse Z.O.N S&S. Debuut speelster Laura van Astacus mocht hier 1 minuutje op de strafbank. Overwinning met 9-0.

Meteen na deze wedstrijd mochten Seppe en Lowie van kleur cap wisselen en meespelen met de eerste klasse waar ook Davy Kristof en Katrien klaar lagen voor de wedstrijd tegen de Heiduikers. De wedstrijd begon moeizaam en er was meteen al een 2-0 achterstand. Bij de 2-1 lag Kristof opeens aan de kant met pijn aan de bovenarm. Gelukkig lag dokter Lieke in de wisselzone. De Heiduikers hebben nog een goal kunnen maken voor de rust. We hebben de stand nog tot 3-3 kunnen brengen maar we misten toch Kristof zijn snelle acties in het spel en moeten helaas het spel afsluiten met een 7-3 verlies. Lowie heeft wel nog op de stoel mogen zitten wegens te vroeg starten bij puck tegen.

Tegen Galathea winst met 5-9. Dana heeft meegespeeld in de plaats van Krsitof. Lowie heeft mooie zwemacties gedaan, zelf zegt hij dat “pasta helpt” nadat hij een ‘klein’ kommetje, lees KOM, pasta had ge-eten tussen de laatste 2 wedstrijden in.