1ste speeldag Zeist

02/12/2013

Orca A: Het was weer zover de eerste speeldag in Zeist. met 2 teams vol goede moed wouden we gaan laten zien dat ook Belgen goed onderwaterhockeyers zijn.
Ikzelf was captain van orca A, het team onder coaching van Ward en Ellen, en moet meteen al zeggen dat ik toch wel trots ben op onze prestatie. 3 matchen gewonnen en 3 verloren. Ook al zitten we nu in de B poele we hebben gevochten voor elke goal zowel de door ons gescoorde als de tegen goals.
De dag begon goed met een eerste gewonnen match. De sfeer zat meteen goed en we waren klaar voor het volgende team Argonauta. Dit werd helaas ons eerste verlies en drukte de stemming aanzienlijk. Ook Baracuda en OCD (dordrecht) waren te sterk voor ons. We lieten ons echter niet uit het veld slaan en sloegen terug met 2 zegens tegen Astacus 2 en GOV. Ons laatste match van de dag, dit was tegen GOV, gingen we zelf in met een ferme strijdkreet. FUS RO DAH! Weerklonk het door het heel het zwembad, iets waar vele mensen vol verbazing naar keken.
Nog 3 speeldagen te gaan en dus nog 3 kansen om eerste te worden in de B poele! En met ons team zou dat nog kunnen lukken ook!!

Orca B: Met een goed gevoel gingen we op weg naar Zeist om een potje hockey te spelen. Dankzij de goede regeling van Ellen Palmers kwamen we hier ruim op tijd aan, waarvoor we haar dankbaar zijn.
Toen de speeldag eenmaal begonnen was en we het wedstrijdschema hadden doorgenomen merkten we dat de tegenstand sterker was dan we gedacht hadden.
Ook al hebben we het merendeel van de wedstijden verloren ben ik zeer tevreden over mijn ploeg. De spelers hebben immers hard gevochten, maar de tegenstand was vaak te sterk of beter georganiseerd dan wij. Hier wil ik dan ook aan werken, met het oog op meer succes tijdens de tweede speeldag. Onder andere werken aan het tijdstip waarop spelers naar beneden duiken, rondkijken terwijl ze een actie doen en communicatie met teamgenoten staan op het programma.
Desalniettemin heb ik me goed geamuseerd, en daar bovenop hebben de spelers van Orca b me kunnen verbazen met acties die ik niet verwacht had, wat ik altijd fijn vind.
De ploeg laat zich niet hangen na een lichte nederlaag, we zullen ons zeker herpakken en beter spelen de volgende keer.
Laat die speeldag maar komen!

Geschreven door Captains Orca